Mens en materiaal

Voor iedereen die van fietsen houdt

Voor iedereen die van fietsen houdt

De veelgestelde vraag "wat is de gemiddelde leeftijd van jullie deelnemers" kunnen wij beantwoorden met "tussen 20 en 70". Leeftijdsgrenzen vervagen als je beschikt over een redelijke conditie, veel enthousiasme en voldoende relativeringsvermogen. Veel vrouwen onderschatten nog hun eigen kunnen als het om fietsen in de bergen gaat. Kortom motivatie is belangrijker dan niveau en training is belangrijker dan leeftijd.

Vind je alleen iets in dit programma als je Alpe d'Huez al eens beklommen hebt of 10.000 km per jaar fietst?

Veel reisbeschrijvingen wekken misschien die indruk. Dat komt doordat de wensen van fanatieke fietsers makkelijker samen te vatten te zijn dan die van de recreatieve. Voor de eerste groep is fietsen een doel op zich, voor de tweede, veel grotere groep is fietsen een middel om ergens te komen waar je graag wilt zijn. De keus voor die "relaxte" groep is ruimer en gevarieerder. Een reis op maat biedt voor velen uitkomst.

Fietsen met kinderen

Op individuele basis kleine afstanden fietsen met het eigen gezin. Lekker eten en overnachten in sympathieke hotels. Je kunt er terecht in grote familiekamers of het gezin verspreiden over twee aangrenzende kamers. De hoteliers vervoeren de bagage en zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Kinderen tot 12 jaar krijgen altijd speciale tarieven. Récreatief en Reizen op Maat bieden hiervoor uitkomst.

Welke fiets neem ik mee?

Voor alle reizen en arrangementen geldt: een goede racefiets of hybride en voor de mountain bike arrangementen een goede atb, liefst met geveerde voorvork. Goed wil ook zeggen goed onderhouden. Leg voor je in de bergen gaat fietsen twee nieuwe buitenbanden (23 mm) om en controleer je remblokjes. Het dragen van een valhelm is sterk aanbevolen en verplicht tijdens cyclosportieven. Kies voor voldoende lichte versnellingen in bergen en heuvels. Een kettingblad met 39 tandjes voor en een freewheel met in ieder geval een kransje 26 of 28. Praktischer nog is een "triple" crankstel met drie bladen voor (bijv. 32-42-52). Ook al reist u midden in de zomer neem altijd warme fietskleding en regenkleding mee.

Advies

Voor een goed advies op het gebied van racefietsen, mountainbikes, sporthybrides, accessoires en kleding kunt u terecht bij Van Herwerden Wielersport in Voorburg.


Contact

U kunt telefonisch informeren naar de beschikbaarheid van een specifieke fietsvakantie. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur. tel. +31 (0)70 - 36 37 117 of per email

Nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste fietsreizen, data van cyclosportieve en bijzondere uitdagingen, kunt u zich hieronder aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief.