Individuele fietsreis

Accommodatie
De hotels en auberges die wij geselecteerd hebben voor een individueel verblijf zijn bekend met de wensen en behoeftes van een sportief fietspubliek. Zij serveren een aangepast ontbijt en een uitgebreide avondmaaltijd. Zij beschikken altijd over een bergplaats waar de fietsen veilig kunnen staan en een ruimte om fietskleding te drogen.
In alle landen die wij met onze reizen aandoen werken wij samen met hotels. Die samenwerking is erop gebaseerd dat onze deelnemers vooral kwaliteit voorgeschoteld krijgen. Het gaat daarbij om het comfort van de kamers, de inzet van de keuken, de ruimte rond het hotel en vooral om gastvrijheid en hulpvaardigheid van eigenaars en personeel.Wie meer privacy wil kan kiezen voor een verblijf in een chalet of vakantiewoning. Soms zijn die verbonden aan een hotel, zodat je de gemakken van geserveerde maaltijden kunt combineren met de voordelen van een eigen voordeur.


Routebeschrijvingen
En Route zorgt voor routebeschrijvingen met ritten van 50 km tot 120 km, die je kunt rijden wanneer je zelf wilt. Ongeveer twee weken voor aanvang van de reis ontvangen de deelnemers de reisinformatie met duidelijke routebeschrijvingen. Deze zijn afgestemd op gebruik in combinatie met een goede wegenkaart. In het voorjaar van 2010 zullen veel routes ook als gps-bestand beschikbaar zijn.


Rondreizen
Sommige groepsreizen zijn "om te bouwen" tot een individuele rondreis. De routes zijn niet exact dezelfde, maar voeren wel door de zelfde streken en bevatten zeker alle hoogtepunten. De hoteleigenaren zorgen voor het vervoer van de bagage, die zij meestal in de loop van de middag bij het volgende hotel bezorgen. Over het samenstellen zo'n individuele reis is meer informatie te vinden in de rubriek Reizen op Maat.

Vervoer

Alle individuele reizen en arrangementen zijn gebaseerd op heen- en terugreis met eigen vervoer.

Fietsbussen en -treinen

Naar verschillende bestemmingen in Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland rijden van juni t/m augustus fietsbussen. Richtprijs voor een retour in het hoogseizoen is € 300 per persoon. De fietstreinen rijden in 2017 naar Verona en Livorno. In de CityNightLine naar Basel-Zürich en München is altijd een speciale fietswagon aanwezig.

In- en exclusief

Hieronder een overzicht om duidelijk te maken wat de vermeldde reissom inhoudt. Uitzonderingen hierop staan vermeld bij de reisom in de beschrijving van de reizen. De prijzen voor hotels en pensions zijn altijd per persoon, tenzij anders vermeld. De prijzen voor appartementen en vakantiewoningen zijn altijd per woning, tenzij anders vermeld.

Inclusief bij individuele reizen

 • elke dag uitgebreid ontbijt en diner, vanaf diner op de dag van aankomst t/m ontbijt op de dag van vertrek (dit geldt voor hotels en pensions)
 • in sommige hotels wordt alleen ontbijt geserveerd (dit staat dan duidelijk vermeld) verblijf in 2-persoonskamers altijd met douche/wc
 • routebeschrijvingen (routekaartjes bij mountain-bike-arrangementen)

Exclusief bij individuele reizen

 • de reis naar begin- en eindpunt van de reis en/of de verblijfplaats
 • dranken bij en na de avondmaaltijd
 • toeslag eenpersoonskamer (doorgaans € 15 per nacht, tenzij anders vermeld)
 • lunches en extra's onderweg
 • inschrijving voor cyclosportieven (wordt wel door En Route verzorgd)
 • toeristenbelasting (varieert van € 0,50 tot € 1,50 per persoon per dag)

Appartementen en vakantiewoningen

De huursom is:

 • inclusief energieverbruik
 • exclusief bedlinnen, handdoeken, theedoeken*
 • exclusief eindschoonmaak*
 • exclusief borgsom (ter plaatse te betalen)

*) tenzij anders vermeld


Contact

U kunt telefonisch informeren naar de beschikbaarheid van een specifieke fietsvakantie. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur. tel. +31 (0)70 - 36 37 117 of per email

Nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste fietsreizen, data van cyclosportieve en bijzondere uitdagingen, kunt u zich hieronder aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief.