Proloog

Een goed begin is het halve werk. Het uitrijden van een cyclosportieve vergt een goede voorbereiding. Aan een week fietsen in de bergen kun je niet ongetraind beginnen. Met een deskundig begeleide clinic in het voorjaar kom je eind op weg. Voor de grote cyclosportieven in de bergen bieden wij voorbereidingsweken om te acclimatiseren.

Koersverloop

De reizen binnen het thema “warming-up” zijn altijd groepsreizen. Het aantal deelnemers varieert tussen 10 en 20 personen. Er zijn twee begeleiders aanwezig waarvan er een meestal meefietst. De begeleider in de volgwagen zorgt voor ondersteuning onderweg. Die kan bestaan uit kleine reparaties, water voor de bidons, extra kleding, bevoorrading met energierepen en nog veel meer. Hij of zij staat op strategische punten langs de route en is in noodgevallen telefonisch bereikbaar.

Ontbijten en diners zijn altijd gezamenlijk op een vaste tijd. Deelnemers rijden naar eigen keuze in groepjes, alleen of met zijn tweeën. Onderweg proberen de begeleider op de fiets en die in de auto iedereen van dienst te zijn. De pauzeplaatsen op de route worden van tevoren afgesproken. Na de rit nemen zij de tijd om de technische staat en afstelling van de fietsen te bekijken van hen die dat willen. Een van de avonden is gereserveerd voor informatie over en tips voor het verantwoord uitrijden van een cyclosportieve in de bergen. Tijdens een cyclosportieve rit kunnen of mogen de begeleiders meestal niet op het parcours komen. Soms is er een afspraak op één punt halverwege de route. De bevoorrading en verzorging door de organisaties van de tochten zijn tegenwoordig zo goed dat extra assistentie niet nodig is.

Ardennen

In de wouden van Wallonië

De Ardennen zijn voor Nederlandse en Vlaamse fietsers een welbekend trainingsgebied. Het aanbod overnachtingsmogelijkheden is overweldigend. Toch zijn er maar weinig plekken die goede kamers én lekker eten én een mooie ligging bieden.

Beschikbare periode:
aankomst op woensdag of donderdag van 20 maart t/m 12 september 2019

Lees meer: Ardennen

Cycloweekend la Magnifique

Voorjaarsweekend in de Ardennen

Half mei is de ideale tijd om de benen te testen voor de grote cyclosportieven van de zomermaanden. Deskundige begeleiding plus deelname aan de gerenommeerde toertocht "La Magnifique"

Data en prijzen
Periode 1:donderdag 7 mei tot zondag 10 mei 2020Prijs:€ 299

Lees meer: Cycloweekend la Magnifique

Drielandenweekend

Sportieve Paasdagen.

De Eifel, op het raakvlak van België, Duitsland en Luxemburg, is een ideaal trainingsgebied met weinig verkeer, veel natuurschoon en talrijke klimmetjes.

Data en prijzen
Periode 1:vrijdag 10 april tot maandag 13 april 2020Prijs:€ 395

Lees meer: Drielandenweekend

  • 1
  • 2

Contact

U kunt telefonisch informeren naar de beschikbaarheid van een specifieke fietsvakantie. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur. tel. +31 (0)70 - 36 37 117 of per email

Nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste fietsreizen, data van cyclosportieve en bijzondere uitdagingen, kunt u zich hieronder aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief.